Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Змиите" в Англия ухапаха бившия си тим Ирландия! Грузия разгроми Чехия в Лигата на нациите (ВИДЕО)

07 септември 2024, 20:57 часа • 2318 прочитания

Националният отбор по футбол на Англия успя да победи Ирландия с 2:0 като гост в първия си мач от новото издание на турнира Лигата на нациите. Точни за "трите лъва" бяха двама бивши футболисти на ирландския национален отбор - Деклан Райс и Джак Грийлиш.

Англия победи Ирландия в Лигата на нациите

Още преди началото на двубоя феновете на Ирландия издигнаха транспарант, който гласеше, че "змиите" Деклан Райс и Джак Грийлиш са се завърнали на стадион "Авива" в Дъблин. Привържениците негодуват от това, че Райс и Грийлиш са напуснали Ирландия, за да играят за Англия.

Райс и Грийлиш вкараха на бившия си национален тим

След само 11 минути игра обаче именно Деклан Райс успя да вкара във вратата на Ирландия. Това бе първи гол за Райс на стадион "Авива" - той няма попадение на това игрище като футболист на Ирландия. А голът дойде след брилянтен дълъг пас на Трент Александър-Арнолд.

Англия - Ирландия, Джак Грийлиш и Деклан Райс

Райс не отпразнува гола в знак на уважение към местната публика. 15 минути по-късно Ирландия получи нов болезнен удар, след като друг бивш футболист на отбора - Джак Грийлиш, също се разписа. До края на мача Англия контролираше мача, но не успя да стигне до повече голове.

Грузия разби Чехия

В друг мач по същото време Груция разби отбора на Чехия с 4:1 като домакин. Хвича Кварацхелия откри от дузпа през първата част, а през второто полувреме по един гол добавиха Чакветадзе, Микаутадз и Кочорашвили. Калвах вкара почетния гол за Чехия.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес