Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Средняк спъна десет от Рома в шоу със седем гола (ВИДЕО)

12 март 2023, 21:39 часа • 1439 прочитания

Сасуоло хвърли бомбата на 26-ия кръг на Серия А, след като победи Рома в голово шоу завършило с 4:3 за тима на гостите. Двубоят също така бе белязан и от червения картон на Мараш Кумбула за римляните в добавеното време на първата част. По този начин столичани, които бяха без наказания си треньор Жозе Моуриньо, играха цяло второ полувреме с 10 души.

Сасуоло започна вихрено срещата, като поведе с 2:0 още до 18-ата минута. Попаденията бяха дело на французина Арман Лориент. Домакините успяха да се върнат в мача в средата на първото полувреме, като точен в 26-ата минута бе Никола Залевски. В добавеното време на първата първата част Доменико Берарди реализира за 3:1 за гостите от дузпа.

В началото на второто полувреме Пауло Дибала успя да върне един гол за Рома. Четвърт час преди края на редовното време Андреа Пинамонти отново даде аванс от два гола за Сасуоло след асистенция на Лориент. Дълбоко в добавеното време на мача Джорджино Вайналдум вкара почетния трети гол за Рома.

След поражението „вълците“ останаха на четвърто място във временното класиране с 47 точки. Лидер е Наполи с 68. Сасуоло са 13-ти с 33.

Ето и останалите мачове от деня:

Лече - Торино 0:2

Кремонезе - Фиорентина 0:2

Верона - Монца 1:1

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес