Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От втори опит: Манчестър Юнайтед излъга Лийдс за 10 минути (ВИДЕО)

12 февруари 2023, 17:55 часа • 1731 прочитания

Манчестър Юнайтед този път успя да победи Лийдс като гост с 2:0 в мач от 23-ия кръг на Висша лига само 4 дни, след като двата отбора завършиха наравно (2:2) на "Олд Трафорд". "Червените дяволи" достигнаха до успеха в последните 10 минути с голове на Рашфорд и Гарначо.

Както в двубоя преди няколко дни, така и днес Лийдс започна силно срещата. Страхотна възможност се откри пред Съмървил, но той стреля над вратата. В последвалите минути преобладаваше физическия сблъсък, а чисти голови възможности липсваха, докато не се стигна до добавеното време на първата част.

ОЩЕ: 3 титли за Юнайтед и 3 за Ливърпул: Какво става, ако отнемат титлите на Сити?

Първо Давид Де Хеа отрази удар от близка дистанция на Крисенсио Самървил, а моментално след това Бруно Фернандеш излезе очи в очи с Илан Мелие, но ударът на португалеца бе отразен от 22-годишния страж. При последвалия корнер Люк Ейлинг бе на сантиметри от това да си отбележи автогол.

Бруно

Домакините имаха шеметно начало и през вторoто полувреме. Те буквално обсадиха вратата на "червените дяволи", а опасни удари отправиха Съмървил, Маккени и Джак Харисън. В 63-ата минута играчите на Тен Хаг бяха много близо до това да открият резултата, но мощен шут на Диого Далот срещна напречната греда. 

Манчестър Юнайтед определено не играеше най-добрия си футбол, а в трудните моменти на сцената се появяват големите играчи. Маркъс Рашфорд засече центриране отляво на Люк Шоу, за да даде преднина на тима си. Домакините изпаднаха в шок, а Алехандро Гарначо се възползва от това, оформяйки крайното 2:0.

ОЩЕ: Каземиро: Това не е истинското ми име

Следващият двубой на манчестърци, които вече заемат второ място в английското първенство с 46 точки, е в Лига Европа срещу Барселона, а Лийдс ще гостува на Евертън на 18 февруари

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес