Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нюкасъл представи най-скъпия италиански футболист в историята

03 юли 2023, 15:06 часа • 1020 прочитания

Английският Нюкасъл представи официално Сандро Тонали. Полузащитникът пристига при „свраките“ от Милан срещу 70 милиона евро. По този начин младият халф се превръща в най-скъпия италиански футболист в историята. До момента №1 в своеобразната класация бе Жоржиньо, за когото Челси плати на Наполи 57 милиона евро през 2018 година.

Сделката бе финализирана преди дни

Сделката между Нюкасъл и Милан бе финализирана още преди дни, но англичаните обявиха трансфера едва днес. Сандро Тонали подписа договор с английския тим до лятото на 2028 година. Милан пък ще получи десет процента от евентуална негова бъдеща продажба. Трансферът е рекорден и за „росонерите“.

Думите на Тонали

„Бих искал да благодаря на Нюкасъл, защото клубът ми осигурява огромна възможност в моята кариера. Искам да се отблагодаря на терена, давайки всичко от себе си, както винаги съм правил. Вълнувам се от това, че ще играя на „Сейнт Джеймсис Парк“. Нямам търпение да усетя топлото посрещане на феновете“, каза Тонали при представянето си.

Кой е Сандро Тонали?

Вътрешният полузащитник е юноша на Бреша, като преминава в Милан през 2020 година под наем. На следващия сезон „росонерите“ го купуват за 14,5 милиона евро. 23-годишният халф изигра общо 130 мача за Милан, в които се отчете със седем гола и 13 асистенции. Той е оценен на 50 милиона евро.

В средата на юни Милан се раздели с още един основен играч.

Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" с футболни коментари и анализи

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес