Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов сблъсък на титани днес

11 юни 2012, 11:51 часа • 4730 прочитания

Високите градуси на фенските емоции по време на Евро 2012 продължават и днес.

Четвъртата вечер от шампионата предоставя поредния мегасблъсък. Цял свят ще седне пред екраните днес за битката между Англия и Франция.

Двата тима излизат в сблъсък за първите две места в група "D", където са още Швеция и Украйна.

Французите се готови на всичко, за да измият срама от отпадането на Световното първенство в ЮАР преди две години.

Наставникът Лоран Блан е мобилизирал тима си за здрав сблъсък още на старта, който да докаже, че петлите няма да се дадат без бой.

Французите най-вероятно ще излязат във формация 4-2-3-1. На върха на атаката ще бъде поставен Карим Бензема, подпомаган от Самир Насри, Малуда и Франк Рибери. В центъра на терена ще действат Мамаду Диара и Йоан Кабай. В защита ще бъде Филип Мексес, който ще си партнира с Адил Рами. На левия бек Лоран Блан ще заложи на Патрис Евра, а отдясно ще действа новакът Матийо Дебуши. 

В лагера на Англия е не по-малко горещо. Селекцията на "Трите лъва" е готова на всичко да се докаже и да прескочи психологическата бариера, която спъва британците в последните години.

Старши-треньорът на Англия Рой Ходжсън няма да може да разчита на контузения Джон Тери, а съотборникът му в Челси Гари Кейхил счупи челюста си. Очаква се трите лъва да започнат в схема 4-4-1-1. Пред вратаря Джо Харт ще действат Адам Джонсън отдясно, Мартин Кели и Джулиан Лескът в центъра, както и Ашли Коул отляво. Пред тях ще са Джеймс Милнър, Стивън Джерард, Скот Паркър и Стюард Даунинг.

Поради наказанието на Уейн Рууни, на върха на атаката най-вероятно ще застане съотборникът му в Манчестър Юнайтед Дани Уелбек. Зад него ще действа Ашли Йънг.

Двубоят ще се състои днес от 19:00 ч. на "Донбас Арена".

В другата среща от групата домакините от Украйна посрещат коравия тим на Швеция на Олимпийския стадион в Киев. Украинците са амбицирани да се справят по-успешно от другия организатор на турнира- Полша, който стигна до 1:1 с Гърция.

Редактор: Иво Георгиев

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес