Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хари Кейн няма спирка: Англия премина безпроблемно през Украйна (ВИДЕО)

26 март 2023, 20:57 часа • 2356 прочитания

Aнглия постигна убедителна победа срещу Украйна на „Уембли“. В двубой от втория кръг на група "С" на квалификациите за Евро 2024 домакините доминираха през по-голяма част от срещата и надделяха с 2:0. Хари Кейн откри резултата в 37-ата минута, а три по-късно Букайо Сака удвои.

Преди първия съдийски сигнал капитанът на "трите лъва" получи специална Златна обувка, тъй като стана голмайстор №1 на страната си с 54 попадения. Звездата на Тотнъм подобри рекорда на Уейн Рууни, а призът му бе връчен от президента на ФА Деби Хюит.

ОЩЕ: След рекорда с Англия: Кейн се прицели и в голмайстор №1 на Висшата лига

Играчите на Саутгейт надиграха своя съперник през първото полувреме. В 8-ата минута те имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени от главния съдия. Основно Кейн заплашваше противниковата врата. В 37-ата минута таранът се разписа, възползвайки се от добро центриране на Букайо Сака. Именно състезателят на Арсенал удвои аванса на Англия. Той получи подаване от Хендерсън, обърна се и с красив удар от границата на наказателното поле прати топката неспасяемо в мрежата.

ОЩЕ: Зинченко: 397 дни откакто терористи нахлуха в Украйна, 397 дни - кошмар

До почивката домакините можеха да увеличат преднината си, но вратарят на Украйна се справи. През втората част "трите лъва" намалиха темпото. В заключителните моменти на сблъсъка Галахър, Магуайър и Грилийш не успяха да отбележат. Така селекцията на Гарет Саутгейт оглавява временното класиране в групата с 6 точки, след като миналия кръг удържа победата срещу Италия.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес