Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Законодателството за Brexit може да бъде прието до края на юли

14 май 2019, 18:35 часа • 2195 прочитания

Британският премиер Тереза Мей проведе необичайно дълго заседание на кабинета си, по-голямата част от което е било посветено на Brexit. Министрите са се съгласили да продължат междупартийните преговори с Лейбъристката партия. Това предава Bloomberg, цитирана от "Фокус".

Но са се разбрали също, че е „императив“ основната част от законодателството за Brexit – Закона за споразумението за излизане – да бъде приет преди излизането на парламента в лятна ваканция, което обикновено се случва в края на юли.

Все още не е определена дата за лятната ваканция, което увеличава възможността депутатите да бъдат принудени да работят през почивката, ако сделката не бъде приета, посочва американската агенция.

Лейбъристка партия е направила всичко по силите си, за да постигне компромис с премиера Тереза Мей и се опасява силно, че бъдещият лидер на консерваторите може да се отметне от обещанията, дадени от сегашното правителство, съобщи от своя страна Reuters.

Вторият човек на лейбъристите, отговорникът за финансите Джон Макдонъл, заяви, че митническият съюз е ключов за партията и че все още няма ясна сделка по този въпрос.

„Все още не наблюдаваме нужната промяна, за да можем да подкрепим някаква сделка“, заяви той. „Не сме дори близо до това, което искаме“.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес