Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лоша новина: Илия Груев аут за близо половин година

06 октомври 2024, 16:28 часа • 578 прочитания

Един от основните футболисти в националния отбор на България Илия Груев ще бъде аут от терените близо половин година. Неприятната новина съобщи селекционерът на „лъвовете“ Илиан Илиев. Както е известно, младият халф получи контузия в коляното по време на последния двубой на клубния си тим – Лийдс.

Груев има контузия в коляното

Първоначалните очаквания бяха, че контузията на Груев не е толкова тежка и той ще се възстановява около месец. Впоследствие се оказа, че българският национал има увреден менискус на коляното и поне пет месеца ще бъде аут. Очаква се той да се завърне в игра за България в предстоящите световни квалификации.

Илия Груев

„Ще се завърне за световните квалификации“

„Илия Груев показа голямо израстване в двете фази на играта. Показа изключително добра игра. Първоначално мислехме, че не е повреден менискуса и до месец ще се възстанови. Оказа се по-тежкото, около 5 месеца ще е възстановяването и ще се завърне, живот и здраве, за световните квалификации“, заяви Илиан Илиев пред колегите от БНТ.

Илиан Илиев също така заяви, че националния отбор на България го очакват четири трудни мача срещу тимове от нашата черга.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес