Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев: Предстоят ни трудни четири мача срещу отбори от нашата черга

06 октомври 2024, 15:20 часа • 520 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев коментира пред колегите от БНТ предстоящите мачове от Лигата на нациите срещу Люксембург и Северна Ирландия. Той бе категоричен, че за момента е трудно да се каже кой тим в нашата група е фаворит и кой е отпаднал от сметките.

Илиан Илиев допълни, че на националния отбор му предстоят трудни четири мача срещу тимове от нашата черга. Националният селекционер също така сподели, че за „лъвовете“ е било важно да получат подкрепата на феновете.

„Трудно е да кажем кой е фаворит и кой е отпаднал от сметките“

Илиан Илиев

„Беше много важно да запишем победа пред наша публика и да получим подкрепата на феновете. Показахме отборен дух, играхме с хъс. След два изиграни мача е трудно да кажем кой е отпаднал от сметките и кой е фаворит. Трябва да играем с агресия и самочувствие срещу Люксембург. Надявам се да дойдат повече хора да ни подкрепят“.

„За нас бе важно да се върне живецът, отборният дух, да виждаме себераздаване. Имаше моменти, когато след загуба на топката по 3-4 човека от нашия отбор атакуваха съперника, което показва огромно желание. Естествено и резултатът е важен, но отборният дух също“.

„Направихме крачка напред да преодолеем напрежението, но него винаги ще го има. Играем пред цяла България, в каквото и състояние да е отборът, това е националният отбор. Направихме крачка напред. Предстоят ни трудни четири мача срещу отбори от нашата черга“, каза Илиан Илиев.

Преди дни Илиан Илиев повика халф на Славия на мястото на контузения Илия Груев.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес