Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Великобритания предупреди за "ураган" от милиони мигранти

04 октомври 2023, 20:30 часа • 4997 прочитания

Миграцията е и европейска политическа тема днес. Изказване на министъра на вътрешните работи на Великобритания "взриви" управляващата партия.

Още: Мелони: Италия няма да приема мигранти, спасени от неправителствени организации

Сюела Брейвърман заложи на антиемигрантската риторика  и предрече "ураган" от милиони мигранти, използвайки страха, за да сплоти дясното крило на партията си, но и да направи заявка за следващ лидер на торите, ако премиерът Риши Сунак загуби общите избори догодина.

"Бъдещето може да доведе милиони повече мигранти до тези брегове, неконтролирани и неуправляеми, освен ако правителството, което се избере следващата година, не действа решително, за да спре това да се случва", каза министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман, цитирана от БТВ.

Още: Защо всички бежанци искат в Германия? Ето колко евро са помощите, които германците дават на месец - магнит за всички мигранти

Риши Сунак отново потвърди приоритета на правителството да спре лодките с мигранти, но заложи и на нови и по-практични послания, като инвестиране на 36 милиарда паунда в  пътната мрежа на цялата страна.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес