Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Притеснително: Григор отново изпитва болки, но показа позитивна нагласа

20 септември 2024, 23:59 часа • 810 прочитания

Водещият тенисист на България Григор Димитров призна, че е изпитал болки по време на двубоя си с Алехандро Табило на Laver Cup. Гришо направи фантастичен обрат от 1:5 гейма, спасявайки три сетбола, за да донесе втора победа на Европа срещу отбора на Света.

Тялото на Григор Димитров издържа на Laver Cup

В края на мача обаче той на няколко пъти направи гримаси, а след срещата призна, че е имал болежки, но смята, че те не са сериозни. "Имах някои проблеми, болки по време на мача. Но мисля, че не е нищо сериозно. Важното е, че тялото ми издържа и продължих да играя добър тенис", заяви Гришо в интервюто на корта.

Григор Димитров

Как Гришо пречупи Табило 

"Табило е доста неудобен съперник, левичар. Има хубава игра, разчита на силни удари. В първия сет четях играта му. След това се опитах да бъда търпелив, да играя за всяка точка. И когато започнах да се връщам, се повиши моето самочувствие и моята увереност, че мога да направя обрат", добави още Гришо по отношение на опонента си.

Григор става ментор в отбора на Европа

Сега Григор ще влезе в ролята на ментор на съотборниците си в отбора на Европа, на които им предстоят мачове. "Не знам дали ме искат или не, но ще се опитам да свърша тази работа. В интерес на истината, и двата отбора имат някои от най-добрите играчи в света. И битката ще бъде здрава."

Григор Димитров и Карлос Алкарас

"И е хубаво да можеш да споделиш един такъв момент с някои свои приятели. Всички те са страхотни момчета и ще се радвам на тази роля - да гледам отстрани и да подкрепям моя отбор", завърши Григор Димитров, който направи точката на турнира (ВИДЕО), оставяйки в захлас дори Роджър Федерер.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес