Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Беларус протестиращ запалил танк (ВИДЕО)

02 февруари 2021, 11:15 часа • 839 прочитания

Неизвестен протестиращ в Беларус подпалил танк по време на транспортирането му върху железопътна платформа в района на столицата Минск. Видеозапис публикува Telegram-канал „Баста!”.

Както подпалвачът сам разказал на канала, той забелязал как голяма железопътна композиция се движи от Минск към Орша. На представените кадри се вижда как мъжът скрито приближава танка, хвърля към него съд с неизвестно съдържание и той се възпламенява.

Своята постъпка мъжът обяснил като акт на гражданско неподчинение.

„Танкът е Т-72 на 120-а дивизия. За мълчанието на армията, която отдавна-отдавна трябваше да сложи край на пълномощията на „маршал” Саша 3 процента” – заявил неизвестният протестър.

Военното министерство на републиката успяло да реагира на инцидента. Военните съобщили на изданието „Наша Нiва”, че танкът не е получил сериозни повреди и скоро ще пристигне на полигона. „Утре е в учебен бой” – подчертали от министерството.

В Беларус шести месец продължават протестите след президентските избори на 9 август 2020 г. Акциите се потушават жестоко. Според медии, задържани са десетки хиляди хора.

Вижте видеото тук.

Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ

Ганчо Каменарски
Ганчо Каменарски Отговорен редактор
Новините днес