Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинският пилот, обвиняван от Русия за свалянето на MH17, се самоуби

20 март 2018, 06:20 часа • 6740 прочитания

Украинският военен пилот капитан Владислав Волошин, когото Русия посочи като отговорен за свалянето на гражданския полет MH17 на Малайзийските авиолинии, е бил намерен мъртъв в апартамента си, съобщава The Times.

Според украински медии основната версия за случилото се с Волошин е самоубийство. Полицията счита, че Волошин се е прострелял, но тече разследване. Това се е случило в апартамента на 29-годишния пилот - в град Николаев. Всъщност семейството на пилота е било в апартамента, когато той се е самоубил и свидетелства, че той е страдал от депресия.

Украинският пилот отричаше обвиненията, че е свалил MH17 над източната част на Украйна. Теорията беше насърчавана от Русия, на база на информация от "секретни източници". Всички 298 души на борда на полета от Амстердам до Куала Лумпур загинаха.

През 2016 година след разследване, продължило две години, нидерландски експерти представиха неоспоримо според тях доказателство, че самолетът е бил ударен от ракети "земя - въздух" "Бук" над Източна Украйна. Ракетите се използват от проруските сепаратисти.

Волошин има 33 бойни мисии срещу цели в сепаратиските райони в Украйна, където на власт са подкрепяни от Руската федерация паравоенни формирования.

 

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес