Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Специалист: Планирайте бременността си след COVID-19

08 октомври 2021, 05:00 часа • 1960 прочитания

Жената може да забременее около два месеца след заразяване с коронавирус, но всичко е индивидуално и трябва да се консултирате с лекар. Това каза пред журналисти Лейла Адамян, главен специалист по акушерство и гинекология към руското министерство на здравеопазването, цитирана от БГНЕС.

"Мисля, че след като болестта приключи, жената трябва в продължение на поне два месеца на всеки две седмици да показва отрицателни тестове. Но оптимално - след два месеца жената може да забременее след болестта. След това тя трябва непременно да бъде подробно изследвана от своите лекари.Тя трябва да бъде прегледана, защото трябва да влезе в бременността вече подготвена. Това се нарича предварителна подготовка: тя отива при гинеколога, той проверява всичките й данни, нивото на хормони, кръвни изследвания, биохимия ", каза Адамян.

Тя отбеляза, че най-важното е жената да се е възстановила напълно от коронавирусната инфекция. "Всичко зависи от тежестта на боледуването след заразяване. В някои случаи коронавирусната инфекция преминава леко, в други случаи боледуването е дълго и тежко и отнема повече време за възстановяване”, добави специалистът.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес