Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шулц призова ЕС да противодейства на политиката на Доналд Тръмп

30 май 2017, 07:55 часа • 1863 прочитания

Председателят на социалдемократическата партия в Германия (ГСДП) призова ЕС да противодейства на политиката на американския президент Доналд Тръмп и да му припомни границите, които трябва да спазва. Това заяви Шулц по време на митинг на партията му.

„Дойде времето, в което трябва да направим всичко, за да противодействаме на този човек и включително на неговата фатална логика към въоръжаване, към която ни тласка ”, каза Шулц. Той изрази още мнение, че Европа се явява най-добрата защита за демокрацията, икономиката и социалната сплотеност.

Междувременно на 28 май германският канцлер Ангела Меркел заяви, че предвид разделението в редиците на Г-7, Европа трябва да разчита само на себе си, допълва БГНЕС.

„Отминаха дните, когато можехме да разчитаме на другите… Европа трябва да вземе съдбата си в собствени ръце, изправена пред западния алианс, разделен от Brexit и президентството на Доналд Тръмп“, заяви Меркел в явна критика към политиката на американския държавен глава. Някои германски медии дори изтълкуваха изказването на Меркел като явен знак, че Германия вече не счита САЩ за свой надежден партньор.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес