Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шестима загинали след наводнение в Кубан

26 октомври 2018, 10:05 часа • 824 прочитания

Шест души загубиха живота си след наводненията в Кубан, причинени от силни дъждове. Това съобщи съобщи ТАСС по данни на министъра на гражданската защита и извънредните ситуации в района на Краснодар Сергей Капустин.

Според Капустин са открити четири тела по време претърсване на къщи в района на Апшерон. Там са наводнени около 2 000 къщи, предаде БГНЕС.

Две тела са открити в региона Туапс, заяви пред ТАСС ръководителят на местната администрация Анатоли Русин. Друго лице е пострадало, добави той. 

След тежки валежи в Краснодарския край около 30 населени места бяха наводнени, пътища и железопътни трасета пострадаха, влакове бяха задържани, няколко моста и подходи към тях бяха унищожени. Има прекъсвания в доставките на електроенергия и газ, а Туапс, в който живеят повече от 60 000, души остана без вода. Наводнени жилища и поземлени имоти има в районите Туапс, Апшерон и Сочи. На територията на Краснодар въведоха авариен режим.

Министерството на извънредните ситуации издаде спешно предупреждение за силни валежи с гръмотевични бури, градушка и вятър в региона на 25-26 октомври.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес