Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия свали и 4 украински космически кораба: Шойгу и Путин си противоречат за украинските загуби (ВИДЕО)

31 юли 2023, 20:20 часа • 67159 прочитания

"За последния месец (юли, 2023 година) в резултат на успешни действия на нашата армия противникът претърпя загуби в размер на над 20 800 военнослужещи и 2 227 унищожени различни видове оборудване като тежка военна техника, в това число 10 танка "Леопард", 11 бронирани машини "Брадли" и 50 гаубици". Това заяви в свой отчет руският военен министър Сергей Шойгу.

Като оставим настрана, че тези числа са по-различни от това, което говореше Шойгу преди 20-тина дни, подигравките към твърденията му са безмилостни: Забрави да каже, че руснаците са свалили и 4 украински космически кораба: Говорене с числа за провал на контраофанзивата: Колко точно лъже Шойгу? (ВИДЕО)

Още по-забавно е обаче как говореше по темата на 27 юли издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин. Тогава Путин каза, че само "в последните дни" руската армия е унищожила в Запорожието 26 украински танка (Шойгу казва 10 "Леопард"-а за целия месец) и 13 бронирани машини на пехотата (Шойгу каза 11 "Брадли"). ВИДЕО и ТЕКСТ какво казва Путин са публикувани на официалния сайт на Кремъл!

ОЩЕ: Букет лоши новини за Путин и Русия от фронта в Украйна (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес