Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожар гори в бизнес център в Москва, има блокирани хора в сградата (ВИДЕО)

03 юни 2022, 11:26 часа • 3082 прочитания

Пожар се разгоря в бизнес центъра „Гранд Сетун Плаза“ в западната част на Москва в петък сутринта. В сградата са блокирани около 20 души на шестия етаж, а един – на седмия. Двама души са ранени, като един от тях е откаран в болница, съобщава ТАСС.

Евакуирани са били 120 души, други 11 са били спасени от пожара чрез "специални средства".

Причината е късо съединение, дължащо се на неправилно монтиране на осветлението на фасадата, съобщава за ТАСС източник от службите за спешна помощ. Все още няма официална информация.

Видео на независимата беларуска медия NEXTA показа как бизнес центърът гори и от него излиза черен дим. Площта на пожара е 1100 квадратни метра.

Според пожарната огънят се е разгорял на първите 4 етажа. „Според предварителната информация в гасенето са се включили 180 души от противопожарната служба и три хеликоптера Ka-32“, обявиха от Министерството на извънредните ситуации.

Сигналът е получен в 09:31 ч. местно време. Пожарът е категоризиран с ранг 5 - най-висок риск от опасност.

В ход е евакуация на блокираните. Пожарникарите са повикали общо 15 линейки на ул. „Горбунова“, където се намира бизнес центърът.

Министърът на извънредните ситуации Александър Куренков е пристигнал на мястото на инцидента. Там е и заместникът му Илия Денисов.

Движението в района е ограничено. Шофьорите са пренасочвани по обходни маршрути. 

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес