Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Mirror: Топ курорт в България посреща туристи, но британците не са сред тях

02 юни 2020, 19:30 часа • 2469 прочитания

Някои от най-добрите плажове в България вече са отворени за посетители, след като правителството премахна задължителната 14-дневна карантина, а най-добрият за британците курорт „Слънчев бряг“ се подготвя да посреща туристи. За съжаление, обаче, Великобритания не е сред страните, на чиито жители е разрешено да почиват там, пише британското издание Mirror, цитирано от БГНЕС.

„Най-добрият български курорт за британците е известен със своя бурен нощен живот, пясъчни дюни и водни спортове“, пише Mirror. „Той има най-дългата пясъчна ивица на българското Черноморие и се превърна в хитова дестинация за пътуване с около 5 милиона туристи, посетили го през 2019 година“, допълва още изданието.

В статията се отбелязва още, че България се подготвя да посрещне туристи, след като регистрира едно от най-ниските нива на зараза с коронавирус в Европа с малко над 2 500 случая и 140 починали. Карантината, обаче, ще остане задължителна за пътници от Швеция, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Италия и Малта, както и Великобритания, която е в преходен период след излизането от Европейския съюз.

Mirror цитира местни български медии, които съобщават, че спасители и охрана ще патрулират по плажовете всеки ден, в които ще има 50-процентова свободна зона. „Всички плажове са изравнени, а между чадърите и шезлонгите има безопасно разстояние, за да се спази социална дистанция. Медицинските центрове са отворени на Слънчев бряг от днес с наличен екип за реанимация“, завършва публикацията си британският таблоид.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес