Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кралският биограф: Враждата между Хари и Уилям е пагубна за британската монархия

03 октомври 2020, 14:03 часа • 5524 прочитания

Британският кралски биограф Робърт Лейси определи враждата между принц Хари и принц Уилям като пагубна за британската монархия. Думите му са цитирани от „Мирър“.

Писателят, който току-що завърши книгата си "Войната на братята" за нелеките отношения между синовете на принц Чарлз и принцеса Даяна, твърди, че ако наследниците на трона не се помирят, тяхното съперничество ще нанесе сериозен удар върху авторитета на кралското семейство, сравним с бедствието с репутацията след смъртта на майка им.

Лейси каза, че отношенията между принц Хари и брат му "са дори по-лоши, отколкото всички мислят". Той смята, че съществуващата система на отношения в кралското семейство само увеличава разрива между братята, вместо да се опитва да ги помири. "Много хора казват за отношенията им: "Няма значение. Всичко ще се нареди." Но историците след десет години ще кажат обратното“, подчерта биографът и призова кралицата да помогне за подобряване на отношенията между внуците й.

Той предполага, че принц Хари е открил в Меган Маркъл спасение от живота в кралското семейство. „С нея той осъзна, че нещо в самото сърце на монархията вече е изгнило“, пише Лейси. Авторът отбелязва, че херцогинята на Съсекс никога не би могла да стане „нормален член на кралското семейство“, а роднините на принца сериозно я подценявали.

От 1 април принц Хари и Меган Маркъл престанаха да действат като членове на кралското семейство. За да могат да се преместят в Съединените щати, да работят и да правят бизнес, те трябваше да се откажат от титлата Ваше Кралско Височество, държавното финансиране и марката „Sussex Royal“.

През септември Хари и Меган подписаха договор за снимки за филми и телевизионни предавания за Нетфликс. В един от тях двойката планира да покаже реалния си живот. Друг източник на доходи за съпрузите са публичните речи, за които им се плащат огромни хонорари.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес