Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камала Харис и Риши Сунак обсъждат войната между Израел и "Хамас"

31 октомври 2023, 06:08 часа • 1598 прочитания

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис пристига на посещение в Обединеното кралство. Тя ще води разговори с премиера Риши Сунак и ще участва в срещата на върха за изкуствения интелект.

ОЩЕ: Камала Харис: Нямаме планове за изпращане на войски в Израел или Газа

Камала Харис и Риши Сунак ще обсъдят конфликта между Израел и "Хамас" и ще проведат консултации относно следващите стъпки в съвместната подкрепа за Украйна, съобщиха от Белия дом.

Съединените щати и Обединеното кралство ясно изразиха подкрепата си за Израел след атаките на "Хамас" на 7 октомври.

Камала Харис ще бъде придружена от своя съпруг Дъглас Емхоф. Двамата ще вземат участие на откриващата се на 1 ноември двудневна среща на високо равнище по въпросите на изкуствения интелект. Предвидено е Харис да произнесе реч, очертаваща подхода на демократичната администрация към изкуствения интелект.

ОЩЕ: Скърбя заедно с вас: Британският премиер Риши Сунак кацна в Тел Авив (СНИМКА)

Говорител на американския вицепрезидент каза, че целта е бъдеще, "където всеки човек е в безопасност от вредите на изкуствения интелект и където всеки човек може да споделя еднакво ползите от него".

Очаква се Емхоф да участва в събития с групи на гражданското общество и млади лидери, фокусирани върху научното обучение, равенството между половете и противодействието на омразата.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес