Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има увеличение на заразяването с коронавируса в Германия, ще има ли нови ограничения?

11 май 2020, 06:44 часа • 3195 прочитания

На Германия може и да се наложи да отстъпи назад що се отнася до охлабването на мерките по отношение на коронавируса. Последни данни на института "Роберт Кох" показват, че броят на инфекциите тръгва да се повишава, предаде БГНЕС.

Коефициентът на заразяване е нараснал до 1,1, което означава, че 10 души ще заразят средно 11 други. За да се контролира епидемията, това ниво трябва да е с коефициент под едно. Това е оценка на специалистите, които предупреждават да не се разчита твърде много на краткосрочните промени.

Тези изводи се налагат след като Германия облекчи ограниченията в някои от най-рисковите сектори, като ресторантьорство, хотелиерство и спорт.

BBC съобщи, че правителството на страната ще следи и анализира внимателно ситуацията и ако вирусът се разпространява по-бързо, някои ограничения могат да бъдат възстановени.

В същото време дневният брой на смъртните случаи в Германия е най-ниският досега за повече от месец. Към 9 май Германия е регистрирала 7699 смъртни случая, което е увеличение само със 103-ма починали в сравнение с предходния ден, според данни на института "Роберт Кох".

Още: "В САЩ има рекордно ниско ниво на заразените с коронавирус, в Русия има увеличение"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес