Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Семерджиев: Столичната топлофикация дължи най-много

04 септември 2012, 11:23 часа • 3944 прочитания

Не мога да потвърдя, че задълженията на "Топлофикация София" към "Булгаргаз" намаляват, заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев, предаде БГНЕС.

Столичната топлофикация остава най-големият длъжник на "Булгаргаз" от всички топлофикационни дружества. "Булгаргаз" е много зависим от паричните потоци и особено от средствата постъпващи от "Топлофикация София", подчерта Семерджиев, но обясни, че задълженията на дружеството няма как да се отразят на цените.

"Задължението на топлофикационните дружества да си събират вземанията от потребителите никога не е било отчитано като допълнителен аргумент за вдигане на цената и разходите за събирания на вземанията са за сметка на дружествата", подчерта той. "Основният проблем на всички топлофикационни дружества си остава събираемостта. Това е фактор, който влияе отрицателно на развитието на топлофикационните дружества. Практиката показва, че дружествата, които имат по-гъвкава политика спрямо потребителите, имат по-добра събираемост", добави Семерджиев.

"Надяваме се, че "Топлофикация Шумен" ще заработи тази година, макар че надеждите може би не са чак толкова оправдани. Топлофикацията има проблеми, които ако не ги реши до началото на сезона, пак няма да получи природен газ от "Булгаргаз" и няма да може да работи", каза още Семерджиев. ДКЕВР има уверението, че през тази година ще заработи и топлофикацията в Казанлък, така както е според нейната лицензия.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес