Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Държавната консолидационна компания е с нов изпълнителен директор

19 септември 2024, 17:37 часа • 430 прочитания

Донко Узунов е новият изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК). Той е вписан в Търговския регистър с днешна дата, 19 септември.

Още: Опростила ли е държавата милиони за язовирите? Сага с големи имена по високите етажи

Кой е Донко Узунов?

"Г-н Узунов има над десетгодишен управленски и административен опит, като част от него в публични предприятия към Министерството на икономиката и индустрията", разгласиха от ведомството, под чиято шапка е ДКК.

Узунов е инженер и притежава магистърска степен по специалност „Строителство на сгради и съоръжения“ от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, гласи още представената от МИ кратка визитка.

Не са посочени мотиви за смяната на изпълнителния директор на държавната компания.

Още: Държавата си върна още милиони за нереализирания правителствен комплекс

Предишното ръководство

От февруари 2024 г. изпълнителен директор на ДКК беше Константин Стойчев - магистър по бизнес администрация от Масачузетския технологичен институт в САЩ.

Тогава в Съвета на директорите влязоха още Теодора Стоянова, Елена Болтаджиева, Десислава Чалъмова и Асен Ненчев (членове). По-късно бордът беше променен изцяло със Станимир Цветков, Веселина Веселинова, Катерина Петрова и Марияна Игнатова.

Ръководство преди това пък бе назначено временно от министъра на икономиката и индустрията в кабинета "Денков-Габриел" Богдан Богданов през август 2023 година с хоризонт и цели на работа от 6 месеца, през които трябваше да бъде организиран конкурс.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес