Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ремонтът на моста на 4-ти километър започва до края на март

12 март 2014, 13:45 часа • 20884 прочитания

Ремонтът на моста на 4-ти километър (Цариградско шосе) в София ще стартира до края на месеца. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова, предаде „Фокус”.

Реновирането ще е свързано със стесняване на движението. При започване на ремонта на 4-ти километър, движението по бул. "Цариградско шосе" ще се осъществява в едното платно като поетапно ще се стесняват платната, за да може да не се спира движението. Около месец ще има неудобство в едната посока, съответно след това и в другата,.

„Миналата година имаше отломки, които падаха от моста на 4-ти километър, така че, от гледна точка на сигурността, е изключително важно да направим тези съоръжения”, допълни Фандъкова.

Друг ремонт – този на подлеза на Орлов мост, пък ще приключи до края на март. Той започна на 24 февруари. „Вече виждате, че могат да минават пешеходци. Добре е по-бързо да бъде завършен, за да сме спокойни за здравето и сигурността на хората. Предстои монтиране на камери за видеонаблюдение”, коментира Фандъкова.

Около 160 000 лева струва ремонтът на този подлез. Той е част от цялостния проект за рехабилитация на бул. „Цариградско шосе”, заедно с още два подлеза, и с големите мостови съоръжения на 4-ти километър и на разклона за аерогара София.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес