Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министерството на енергетиката проверява "Топлофикация"

16 септември 2020, 17:00 часа • 1753 прочитания

Министерството на енергетиката започва извънредна 15-дневна проверка на „Топлофикация София“ ЕАД и фирмите за дялово разпределение. Това съобщиха за медиите от енергийното ведомство.

Ще бъдат проверени шест от компаниите, които извършват дялово разпределение на топлинната енергия на територията на гр. София: „Техем Сървисис” ЕООД, "Бруната" ООД, "Нелбо" АД, "Термокомплект" ООД, "Топлоконтрол" ООД, "МХ Елвеко" ООД.

Целта на проверката е да установи дейността на тези дружества свързана с прилагане на дяловото разпределение на топлинна енергия, се посочва в съобщението.

Постъпили са и сигнали от клиенти за изравнителни сметки от топлинните счетоводители след нормативно установения срок 15.07.2020 г. Заради тях министърът на енергетиката Теменужка Петкова е отправила препоръка към Асоциацията на топлинните счетоводители. Тя призовава за тези топлинни счетоводители да предоставят възможност за изпращане на възражения или рекламации във връзка с получените изравнителни сметки в срок до 30.09.2020 г. включително.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес