Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кадиев: 90% от министрите не знам как станаха министри

30 май 2014, 08:32 часа • 27379 прочитания

Всички колеги в БСП усещаме, че нещо в партията трябва да се промени. Но ние никога няма да дадем вот на недоверие на правителството – така не се прави, защото ще се предадем на ГЕРБ, подчерта червеният депутат Георги Кадиев.

Сега е моментът областните съвети на БСП да покажат характер и да поискат реформа в партията, смята Кадиев. Трябва да има критична маса на хора, които я искат. Първо трябва да има оставка на Изпълнителното бюро и в срок от три месеца да се свика конгрес. Трябва да се върнем към колективното начало, защото напоследък леко заприличваме на такава, подчерта Кадиев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според депутата сега е хубаво начело на БСП да застанат хора, които не са депутати, за да подготвят бъдещ конгрес, на който да се установи какво правим. Нищо драматично няма в евентуална оставка на Сергей Станишев, каза Кадиев.

Георги Кадиев добави, че не вижда как Георги Първанов може да се върне в БСП. Той прави нова партия, но с нея трябва да говорим, заяви народният представител.

Не може Бойко Борисов да дойде и да ни каже, че се държим като болни прасета и да няма никаква реакция от БСП. Загубихме смисъла на политиката – смисълът не е да спечелиш изборите, а да видят избирателите след, да речем, четири години, че живеят по-добре заради усилията на даден политик, смята Кадиев.

В момента БСП носи цялата отговорност за властта, а не я консумира – почти няма назначения от нас, продължи Кадиев. Трябва да се смени формулата, да има прозрачно и чисто коалиционно споразумение. Аз 90% от министрите не знам как станаха министри, каза Кадиев.

Не мисля, че предсрочните избори са лош вариант за нас. Трябва да се усеща болката на избирателите – това и Мартин Шулц го каза, смята Кадиев. Да не забравяме, че ГЕРБ също загубиха 200 хил. гласа на изборите за европейски парламент. Не трябва да чакаме обаче няколко месеца, трябва да действаме сега, завърши Кадиев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес