Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Знаете ли къде се намира най-големият аквапарк в Европа

21 май 2024, 14:22 часа

Ако си мислите, че най-големият аквапарк в Европа се намира във Франция или Италия, ще бъдете изненадани. Най-големият и най-популярен воден парк в Европа се намира на испанския остров Тенерифе и се казва Siam Park

Местоположение и обща информация

Siam Park е разположен в селището Коста Адехе на остров Тенерифе, близо до популярните курорти Лас Америкас и Лос Кристианос. Този огромен воден парк обхваща площ от 185 хиляди квадратни метра и е открит на 17 септември 2008 г. Оттогава той се превръща в едно от най-популярните места за туристи, както през летния сезон, така и през зимата.

В коя държава се намира най-големият зоопарк в Европа

Уникални атракции и удобства

1. Тайландска тематика

Една от отличителните черти на Siam Park е архитектурата в тайландски стил. Сградите в парка копират известни древни забележителности на Тайланд и създават уникална атмосфера, която пренася посетителите в далечна Азия. Конструкторът на парка, Кристоф Кислинг, получава специално разрешение от тайландското кралско семейство за използване на тематиката и името на държавата.

2. Водни атракции

Siam Park разполага с 15 водни атракции, които предлагат разнообразие от преживявания за всички възрасти. Една от най-популярните атракции е "Плажът с голям басейн и вълни", където изкуствено създадените вълни достигат височина от 3 метра. За любителите на адреналина има състезателни пързалки с шест ленти, двойни въртележки и вертикална водна пързалка "Кулата на силата", която минава през аквариум с акули и скатове.

аквапарк

3. Семейни забавления

За семейства с деца паркът предлага зона за игра "Lost City", която включва 120 различни игри. Любителите на по-спокойните забавления могат да се отпуснат по ленивата река, която има най-високото издигане в света – до 8 метра, или да карат салове по реката.

4. Комфорт и удобства

За да осигури максимален комфорт на своите посетители, Siam Park предлага безплатни шезлонги и чадъри, спасителни жилетки за деца, безплатен Wi-Fi, паркинг за автомобили, наем на кърпи и кутии за ценни вещи, както и безплатни душове и тоалетни. В парка има множество магазини, барове и ресторанти, които предлагат разнообразие от ястия – от тайландски деликатеси до традиционни пържени картофи.

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

5. Екологични инициативи

Siam Park е пример за устойчиво развитие и екологична отговорност. В парка е монтирана инсталация за обезсоляване на морска вода, която ежедневно обработва приблизително 700 кубически метра вода. След използване в басейните, водата се използва за поливане на тропическите растения в парка.

Siam Park на остров Тенерифе е не просто най-големият аквапарк в Европа, а истински оазис на забавления и релакс. Със своите уникални атракции, впечатляваща тайландска архитектура и екологични инициативи, този воден парк продължава да привлича туристи от цял свят и да печели заслужено признание. Независимо дали търсите адреналин или спокойствие, Siam Park предлага всичко, за да направи вашето преживяване незабравимо.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес