Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо трябва да СПРЕТЕ да държите коша за боклук в шкафа?

21 октомври 2021, 13:55 часа

Няма по-удобно нещо от това при всяко готвене или миене на чинии, просто да се пресегнем под шкафа и да пуснем всички боклуци в коша в него.

Не се вижда, не ни пречи и всичко е наред.

Вижте защо обаче това всъщност не е много добра идея.

Жена започна да прави това и сега изхвърля боклука 2 пъти по-рядко

Защото мирише

Остатъците от храна, които престояват повече от един ден, започват да загниват и миришат неприятно. Това е още по-осезаемо, когато кошът няма капак – често срещан варинат, ако го съхранявате в шкаф, тъй като моделите с капак или педал са трудни за употреба в тесните затворени пространства.

Защото е неудобно и нехигиенично

Когато трябва да извърлите нещо, винаги трябва да отваряте вратичка. Често това се случва, когато ръцете ви са мръсни или лепкави. Така в крайна сметка се оказвате с шкаф облян с петна и остатъци от храна. 

Защото ограничава опциите за размер на коша

Когато търсите кошче за боклук, което да скриете в някои от шкафовете в кухнята, неизменно трябва да се съобразите с тръбите, които минават, височината на шкафа и т.н. Всичко това огранича избора ви.

Защото е загуба на пространство за съхранение

Няма смисъл сами да ограничавате мястото за съхранение на препарати или съдове, като разположите на тяхно място кош за боклук. 

Никога не слагайте кофата за боклук на това място

Защото ви кара да забравите да извадите боклука

Не забравяйте, че всичко, което не виждате, в определн момент излиза от ума. Това определено не е приятно, когато разполагате с кош пълен с хранителни отпадъци. 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес