Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Внимавайте при покупка на тези промоционални стоки

27 септември 2024, 15:54 часа

Всеки ден супермаркетите предлагат промоционални продукти, които се разгръщат на рафтове и персонализирани пространства, които имат за цел да привлекат потребителя да купува.

Още: Експертите предупреждават: Внимавайте с тези четири храни

Въпреки това, колкото и примамливи да изглеждат предлаганите продукти, има защо да се продават на половин цена. Експерти казват, че често такива продукти могат да представляват риск за здравето, особено когато става въпрос за замразени храни или много близо до изтичане на срока на годност.

Какво се крие зад офертата

Потребителят често не е наясно с логиката на продажбата на определени продукти с оферта. Много супермаркети решават да продават определени продукти, когато срокът им на годност изтича много скоро. Основната цел е да се изпразнят складовете от тези продукти и да се заменят със сезонни и по-свежи артикули.

Изгодни храни, които никога не трябва да купувате

Независимо от подбудите на супермаркетите, потребителят трябва да бъде много внимателен със следните храни.

Плодове, салати и зеленчуци на парчета

Плодовете, салатите и нарязаните зеленчуци се продават в различни опаковки и обикновено са намалени, когато срокът им на годност изтича. Загубили са свежестта си, салатите са почти увехнали и не си струват парите.

Авокадо

Много хора не ядат авокадо, защото го виждат като много скъп продукт. Предлаганото авокадо на ниска цена е презряло, така че ако го купувате, не забравяйте да го консумирате на същия ден.

Месо и риба

Цената може да бъде много изкушаваща, но когато става въпрос за животински продукти, качеството е най-важно. Имайте предвид, че срокът на годност при месото и рибата е много кратък.

Още: Стойте далеч от тях: Тези храни причиняват хормонален дисбаланс

Сладкарски изделия

Предлаганите с намалена цена десерти са загубили своята свежест, колкото и изкушаващи да изглеждат. Те може да струват по-малко, но калориите и захарта, които осигуряват, не са се променили, а вкусовите им качества не са същите.

Яйца

Ако забележите, че цената на една опаковка яйца е паднала значително, по-добре не ги купувайте. Продукти като яйца и месо винаги трябва да се купуват с високо качество.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес