Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Визия без вкус: Какви тъкани правят облеклото евтино и как могат да бъдат заменени?

10 май 2023, 11:22 часа

Не напразно нежният пол отделя много време и внимание на дрехите си, защото те могат да разкажат много за собственика си. Ако отивате на интервю, среща или концерт, изберете подходящата визия. Според нея другите визуално оценяват нивото на вашите доходи, статус и т.н. Стилистите разказаха по-подробно за материалите, които могат да намалят цената на цялата визия.

Какви материи ще направят външния ви вид безвкусен и как могат да бъдат заменени?

Рециклиран памук

Ако имате важна бизнес среща или интервю за работа, не експериментирайте с неща, направени от рециклиран памук. Причината за високия пилинг на тъканите са късите влакна.

Експертите препоръчват да изберете висококачествено облекло, изработено от нерециклиран памук. Те обикновено използват дълги влакна от памучни суровини. Нишките се подлагат на специална обработка, следователно изглеждат по-луксозни и по-добри.

5 пролетни модни тенденции за април и май, с които ще сте оригинални

Синтетични заместители на коприна

Естествената коприна е един от най-скъпите видове тъкани. Отличава се с блясък, който не би могъл да се сравнява със синтетичната тъкан: блясъкът на коприната изглежда благороден и сдържан. Уникално естествено влакно, извлечено от пашкула на копринената буба, придава мек блясък благодарение на своя гладък и равномерен монофил.

Коприната има редица важни свойства - не избледнява, какъвто е случаят с евтините материали. За разлика от полиестера, който с времето става белезникав, коприната запазва блясъка си, изглежда луксозно и елегантно.

Друго предимство на коприната е нейната способност да отблъсква миризмите.

Никога не допускайте тези модни грешки и ще изглеждате винаги стилно, където и да се намирате

Тъкани с висок пилинг

Този вид материал може веднага да издаде факта, че имате малко пари. Пилингът се появява почти веднага, въпреки че наскоро сте купили тези дрехи. Колкото по-късо е влакното, използвано за създаването на нещо, толкова по-лесно ще се образуват топчетата върху дрехите.

Производителите са открили изход - те добавят полиестер към вълната, така че дрехата ще трае по-дълго.

Лен

Намачканата тъкан спечели сърцата на мнозина. Но трябва да признаете, че това не е най-добрият вариант за бизнес комуникация или интервю. Ето защо, съвременните производители, когато шият строги бизнес блузи, използват смес от полиестер и памук. В резултат на това продуктът запазва формата си и изглежда представителен.

Как визуално да направите визията си по-луксозна?

Когато избирате облекло, текстурите на тъканите винаги трябва да се съчетаят помежду си, като е желателно да са в един и същи цвят. За по-добър външен вид, предпочитайте жакард и креп. Те правят облеклото по-дълбоко и по-богато. Креп тъканта от коприна ще бъде приятна за тялото.

Също толкова важна роля играе подплатата в дрехите. Изглежда, че е напълно невидимо, но въпреки това може лесно да намали цената на визията. Например, вашата жилетка, с лек полъх на вятъра, леко се разтваря и оттам можете да видите висококачествена и стилна подплата. И не забравяйте, че скъпото облекло не трябва да е пълно с марки, то леко шепне за статуса на собственика си.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес