Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този пудинг с извара просто се топи в устата!

08 октомври 2021, 10:50 часа

Със сигурност рядко готвите с извара. Тя просто не влиза в идеята ни за разнообразни ястия и вкусове, особено пък за десерти. 

Чудесен сладкиш с ябълки и пудинг!

Но този пудинг с извара се получава толкова вкусен, лек и нежен, че това ще се промени изцяло във вашето кулинарно ежедневие. 

Продукти:

5 яйца

0,5 кг извара

100 г заквасена сметана

200 г захар

2 с.л. нишесте

10 г ванилова захар

Приготвяне: 

Разделете белтъците от жълтъците и съда с белтъците приберете в хладилника. В дълбока купа сипете изварата и добавете към нея 5те жълтъка, заквасената сметана, нишестето и ванилията и ги разбийте с миксер, за да получите хубава хомогенна смес. Ако останат бучки, разбийте отново, докато не изчезнат.

Сега извадете белтъците от хладилника и ги разбийте на гъста пяна, като продължавате да разбивате, добавяйки по малко захар. Когато захарта свърши, продължете да разбивате още 5 минути.

Тази белтъчена пяна ще добавяте по малка към сместа с изварата, но не наведнъж, за да стане мек и въздушен и така докато не са добавени всички белтъци.

В тавата, в която ще печете, можете да сложите хартия за печене или просто да я намазните.

Уникален козуначен пудинг със сметанов крем

Загрейте фурната на 180 градуса и печете вътре за около 50 минути. Когато е готов, излкючете фурната, но не го вадете веднага, а го оставете да постои около 7 минутки. След това отворете вратичката и го оставете за още 7 минути. 

Да ви е сладко! 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес