Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Точно изчисление: На колко срещи трябва да излезете, за да намерите точната половинка?

20 февруари 2023, 04:40 часа

Британскиян математик Гихан Марасингха, който е преподавател в университета в Ексетър, изчисли коя от 100-те срещи в търсене на идеалния партньор, може да е успешна. За това как е изчислил броя на срещите, необходими за намиране на щастието, ученият разказа пред вестник „Сън”. 

Според математика необходими са 100 срещи в приложенията за запознанства, за да се намери перфектният партньор. „Всеки трябва да получи шанс, но не се връщайте при тези, с които вече сте се срещали. Стратегията е да преминете през определен брой кандидати и всеки път да изберете този, който ви харесва повече от предишните “, обясни той. И добави, че можете да срещнете партньора си, след като 37 процента от кандидатите са били отхвърлени.

Направете това с разсада през зимата и ще берете тонове домати

Ако 37-ят кандидат не ви хареса, продължи Марасинха, имаше голям шанс следващият да е подходящ. Той основава теорията си на факта, че жените са три пъти по-придирчиви към избора на партньори от мъжете.

Експерт по запознанства преди това предупреди жените да не допускат често срещани грешки по време на първите срещи. Тя призова момичетата да не изпращат разголени снимки на непознати мъже.

Калоян Мирчев
Калоян Мирчев Отговорен редактор
Новините днес