Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тантрическият масаж влиза в данък "секс" в Германия

21 юли 2014, 16:04 часа

Тантрическият масаж доставя сексуално удоволствие и е обект на същия данък, налаган на публичните домове и клубовете за суингъри в германския град Щутгарт. Това гласи решение на германски съд.

Решението на административния съд в Щутгарт идва по сигнал на собственик на салон за масаж, който трябвало да плати общо 840 евро за януари и февруари 2012 г. съгласно местен "данък забавление". Този данък се отнася за търговията със секс в столицата на провинция Баден – Вюртемберг.

На 3 юли тази година съдът постановява, че студио, предлагащо тези масажи, трябва да плаща същия данък като фирмите, които "предлагат възможността за сексуални удоволствия". Щутгарт наложи "данък забавление" през 2012 година.

Собственикът на студиото за масажи твърди, че тантрическият масаж трябва да бъде смятан за изключение, тъй като "макар че в масажа участва и областта на гениталиите, основната цел на процедурата не е сексуално удоволствие". Масажът има за цел да осигури добро физическо състояние на тялото и съзнанието. Решението на съда може да бъде обжалвано.

Тантрическият масаж е вид еротичен масаж на цялото тяло, изпълняван според древните индийски традиции.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес