Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съществуват 5 вида свекърви - от съветничка до конкурентка

02 март 2022, 14:35 часа

Свадата между снахата и свекървата може би съществува откато свят светува, като разбирателството между двете любими жени на мъжа е рядък феномен. Ако се сблъсквате с подобен проблем в момента и търсите някакво решение – нашият съвет е първо да проникнете в ума на свекървата и да откриете стратегията й. А как да стане това – улесняваме ви, като обобщаваме свекървите в 5 основни типа – прочетете следващите редове и припознайте своята в някой тях. 

Първи тип: Свекървата съветник

Обикновено свекървата от този тип винаги дава съвети, независимо до каква степен е запозната със случая. Много е вероятно да дойде у вас без покана и да започне да разчиства разни неща, които не са по вкуса й. Обаче тя не го прави за благото на семейството, а защото все още иска да има контрол върху сина си. В този случай ви препоръчваме да живеете някъде по-далеч от нея.

Втори тип: Свекървата жертва

Този тип свекърва винаги ще се оплаква от вас и ще ви набеждава, че не се държите добре с нея, дори това да е далеч от истината. Съветът ни тук е да не се поддавате на манипулациите и провокациите от нейна страна, тъй като тя иска да ви изложи пред всички, като извади наяве лошите ви черти. Дръжте се по-сдържано с нея и се опитайте да контролирате емоциите си.

Трети тип: Свекървата конкурент

През цялото време тази жена ще ви набеждава и обвинява за грешките, които са сторени от съпруга ви или дори от някой друг. Тя постоянно ще повтаря на сина си, че има нужда от по-добра жена до себе си, но всъщност според нея, това място е заето именно от майката. За да се справите с този проблем, не обръщайте внимание на нейните критики и дори пряко изявявайте недостатъците си – по този начин тръпката от нейното критикуване ще утихне и тя ще спре.

Четвърти тип: Свекървата майка-закрилница

Тази жена постоянно ще изисква синът й да е покрай нея и да пренебрегва своето семейство, за да угоди на претенциите й. И той ще изпълнява всичко това, защото тя му е дала живот. Не казваме, че не бива да обръщате внимание на възрастните родители, но можете да отвлечете нейното, като й препоръчате интересно хоби и др.

Пети тип: Свекървата демократ

Ако попаднете на такава свекърва, вие сте късметлии! Тя ще се опитва да не ви се меси прекалено, няма да ви дава непоискани съвети и ще се грижи за децата ви, без да се натрапва. 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес