Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Супер красиви коса и кожа с този вкусен сушен плод

22 ноември 2021, 10:15 часа

Консумирайки стафиди, вие елиминирате свободните радикали. Стафидите са богати на антиоксиданти и подобряват функцията на черния дроб и бъбреците.

Също защитават кожните клетки от вреди като продължително излагане на слънце, прекомерно замърсяване и т.н.

Вкусна домашна баница с ябълки и стафиди

Благодарение на стафидите вие може да се радвате не само на красива и млада кожа, но и на здрава коса, която се нуждае от желязо, което може да си набавите именно от стафидите. То е важен елемент и в процеса на кръвообращението, което от своя страна е важно за здравето на косата.

Тези, които са застрашени от анемия или вече я имат, също е добре да хапват повече стафиди, защото в тях се съдържа много повече желязо, отколкото в други плодове и зеленчуци

Стафидите са богат и на калий, който намалява натрия в организма, а той е една от най-честите причини за появата на високото кръвно налягане. Освен, че трябва да ограничите приема на натрий, хапвайте повече стафиди, които действат като естествен лек.

Ако потопите стафидите в това, те НИКОГА няма да потънат в сладкиша

Друга не по-малко важна полза за здравето, която носят стафидите е тази за костите, защото съдържат и големи количества калций, а той е важен за поддържането на здрави кости. 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес