Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще се изненадате, когато разберете за какво още можете да използвате кислородната вода

04 февруари 2022, 14:15 часа

Свикнали сме да ползваме кислородната вода предимно за да промием раните си и да предотвратим последвала инфекция.

Ситуациите обаче, в които кислородната вода може да се окаже също толкова полезна, съвсем на приключват само с раните.

Всички знаем колко вносна храна ядем и как се чудим за нейното качество и произход. Плодовете и зеленчуците вече масово са обработени с химикали и си чакат реда в магазина, за да ги купим, а те да излеждат все така добре. 60 мл кислородна вода, разтворени в 700 мл вода, действа благоприятно за отмиването на бактериите и химичните вещества, с които храната ни е напръскана, за да е все така съблазняваща.

Задължителната за всяко домакинство дървена дъска за рязане бива измивана перфектно, ако преди това я натъркаме с кислородна вода и след това я изплакнем под чешмата. Важно да отбележим, че е ефективно ако я оставите 15 мин накисната след търкането с кислородна вода.

Четката за зъби, която както знаем задължително трябва да е почистваме и сменяме редовно също може да бъде от списъка с помощта на кислородната вода. В 3% разтвор я накисваме за около 5 минути и изплакваме обилно.

Със същия процент можете да почиствате и ушите си като капнете 2-3 капки от кислородната вода и внимателно и нежно почистите с клечка за уши.

Всякакви типове екземи по лицето, запушени пори и акне  се влияят от кислородната вода, така че смело изградете навика си от 2 пъти профилактика в седмицата.

В случай че имате вана – съветваме ви да я почиствате периодично с кислородна вода. Както и когато си взимате релаксираща такава, може да добавите 250мл за още повече благоприятни ползи за тялото си.

Устната кухина също се почиства чрез жабурене с кислородна вода, като внимавайте да не я погълнете.

Относно посуда и въздух кислороднара вода също няма да отстъпи. Може да добавите в 3,5л вода скромния половин литър кислородна и да напръскате помещенията си. Дейсва пречистващо на въздуха и свежестта в стаята. Съдовете и посудата пък може да се дезинфекцират без проблем.

Добавете кислородна вода и когато чистите пода за по-високо ниво на дезинфекция.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес