Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Само още 5 минути“ - фразата, която проваля мечтите ви!

21 февруари 2022, 08:10 часа

Мисля, че всеки от нас познава това чувство. Струва ви се, че все още е посред нощ и тогава изведнъж будилникът звъни. Време за ставане. Всичко, за което мечтаете, е да натиснете магическия бутон и да отделите още 3, 5 или 10 минути за дрямка. Понякога не свършва с една дрямка. Познавате ли това чувство?

КАКВО ЧУВСТВАТЕ, КОГАТО ОТВОРИТЕ ОЧИ СУТРИН?

Какво си мислите, когато отворите очи сутрин? Мислите ли с ужас, че е време да започнете още един сив и безсмислен ден? Чудите ли се какви проблеми ще възникнат в работата този път? Много от нас започват деня си с въпроса: защо трябва отново да правя нещо, което не искам?

Често това е несъзнателен въпрос, който може да се наблюдава в нашите действия. Този въпрос идва с всяка дрямка, която отлага момента, в който ставате. 

Нека се върнем няколко или десетина години назад във времената на нашата младост. Помните ли още сънищата си от онова време? Много от нас може да открият моменти в живота си, в които сме вярвали, че всичко е възможно. Вярвахме, че можем да променим нещо в света. Какво се случи по пътя от тогава до днес?

Разбира се, тук говорим за живота си. Защото животът на другите определено е по-добър. В крайна сметка животът на нашите приятели, съседи и колеги е толкова фантастичен. Те сбъдват мечтите си. Те имат време и пари за всичко. Признайте си, колко пъти сте мислили по този начин?

МОМЕНТЪТ НА "СЪБУЖДАНЕТО".

Някои от нас имат късмета да стигнат до момент в живота, в който да си кажем "Достатъчно!". Това е мястото, където искате да спрете, да кажете СТОП и да започнете да разглеждате ситуацията, в която се намирате.

Някои хора наричат това "Пробуждането". Това е моментът, в който осъзнаваш, че всеки следващ ден през следващите 30 години ще бъде такъв. Тъжна визия, особено за тези, които оставят мечтите си настрана и никога не идва идващото „утре“. И ако е "утре", след още 30 години, става още по-трудно. Може би невъзможно. Интересното е, че дори в този специален момент ще има хора, които ще натиснат вълшебния бутон за отлагане и ще заспят.

Такива хора ще кажат, че такъв е животът, че е сив и мрачен. Те ще кажат, че животът не е приказка и мечтите са за деца. А онези, които живеят различно, ще бъдат наричани от тях късметлии и нищо друго. Ако обаче четете тази статия, вярваме, че не принадлежите към тази група хора.

Моментът на пробуждане в началото може да бъде много труден. За малцина това е страхотна мотивация да се променят. За повечето обаче това е момент на срив и размисъл. Това е моментът, в който се натъквате на истината за собствения си живот и решенията, които сте вземали през годините. 

Основният проблем в живота ни е, че забравяме за себе си и започваме да живеем под диктовката на другите. Започваме да вярваме в лъжите, подавани ни от хората около нас. Лъжи, които ни казват, "че е невъзможно", "че не е за мен", "че не е подходящ момент"... Изгубили сте се някъде по пътя и сте забравили мечтите си. Време е да се върнете при тях!

ИСКАТЕ ЛИ ОЩЕ ЕДНА ДРЯМКА?

Без повече песимизъм. Време е за рецепта, време за решение, което ви позволява да оцветите живота си. Горният текст имаше за цел да бъде сблъсък със себе си. Трябваше да ви събуди и да ви попречи да подремнете отново.

Надяваме се, че ще си спомняте за прочетеното, когато си помислите да натиснете вълшебния бутон за отлагане.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес