Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Салата „Метла“ за бърз детокс

16 май 2021, 18:25 часа

Салата "Метла" чисти токсините и помага да се избавите от излишните килограми. Наричат я така, защото буквално измита токсините, слузта и други вредни отлагания от храносмилателния тракт. Тя трябва да се консумира от хора, които имат следните здравословни проблеми:

- заболявания на дебелото черво

- болести на храносмилателната система, запек и нарушение на чревната микрофлора

- сърдечни заболявания

- хормонален дисбаланс

Нейната консумация спомага за подобряване на състоянието на кожата и най-вече за изчистване на акнето. Насища тялото с витамини и минерали, което е важно за хората с дефицит на витамини. Салатата "Метла" е задължителна за хора, които следват протеинова диета.

Това са продуктите, които са ви необходими за приготвянето на салата "Метла":

700 гр зеле

350 гр червено цвекло

350 гр моркови

лимон и половина

30 мл зехтин

Нарежете цвеклото, зелето и морковите на ивички. Поставете зеленчуците в дълбока купа. Изстискайте лимоновия сок и го изсипете върху тях. Прибавете зехтина. Разбъркайте добре и консумирайте.

Има няколко начина за пречистване със салата "Метла":

Първи вариант - поне 1 път в седмицата консумирайте през целия ден единствено тази салата. Трябва да консумирате количеството от 1,5 кг.

Втори вариант -  в продължение на 3-5 дни яжте 1 кг салата и 0,5 кг всякакви диетични храни (всички ястия трябва да бъдат приготвени без добавяне на сол).

Трети вариант - в продължение на 7-14 дни консумирайте по 1 готвено ястие, 200 гр сурови зеленчуци и заменете вечерята с тази салата.

Вечер салата "Метла" може да се консумира в неограничено количество.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес