Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рецепта за супер добра домашна кола маска!

18 октомври 2021, 13:10 часа

Различните начини да направим кола маска и да се отървем от окосмяването са толкова много, че няма да ни стигне цял ден да ги изредим. Бръснене, епилиране, лазер, кола маска и тн. 

Ето как да се погрижим правилно за кожата си след бръснене

Вероятно и вие като нас, сте пробвали всичките и все още не можете да се отървете от чувството за досада, когато дойде момента за "почистване". Болезнено е в повечето случаи и отнема досадно много време.

Направете си домашна коламаска, която ще щади кожата, ще помогне за по-качественото отстраняване на космите и ще предотврати възпалението на кожата. 

Съставки, необходими за една доза:

2 супени лъжици лимонов сок от пресен лимон

1 чаша сурова тръстикова захар

2 супени лъжици вода

Царевично нишесте

Средно голям съд за готвене

Метална купа

Няколко ленти от плат

Лимоновият сок, захарта и водата се слагат на котлона в съд за готвене. Сместа бавно се загрява на среден огън докато кипне. След това намалете огъня и оставете да покъкри. Разбърквайте от време на време. Сместа трябва да придобие кремообразна и гладка текстура.

Свалете от котлона и прехвърлете коламаската в металната купа. Нека изстине малко. Ако сместа стане малко по-тъмна не се притеснявайте – така трябва да стане.

Докато чакате да изстине сместа ексфолирайте краката си. Така ще подготвите кожата за процедурата. За целта ще използвате царевичното нишесте. Подсушете краката си и нанесете полупрозрачен слой от него върху краката.

С шпатула или лъжица гребнете малко от коламаската. Нанесете върху крака си като движите лъжицата или шпатулата по посока на косъма. Много е важно да не нанасяте обратно на растежа на косъма, защото така лентите няма да хванат нищо.

Най-често допусканите грешки при бръснене, с които увреждаме кожата

След като сте нанесли хубаво сместа, покрийте плътно с лента плат. Натиснете хубаво, за да полепне добре, изчакайте 30-40 секунди и след това рязко дръпнете лентата откъм долната й страна по посока нагоре.

Важно е да отбележим, че това е маска, която използваме само за ръцете и краката и в никакъв случай на деликатните зони като лице, мишници и бикини линия!

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес