Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пълнее ли се от бирата или е просто мит

10 юни 2024, 20:30 часа

Митовете около бирата и нейното влияние върху теглото ни са били разглеждани от мнозина през годините. Слухове за това, че бирата е главен виновник за нашите излишни килограми, често са налице. Но дали това е наистина така? Колкото сме чували за вредите на бирата, също така сме чували и за нейните потенциални ползи. В този текст ще се опитаме да разберем дали нашата обич към бирата наистина трябва да бъде причината за коремчето ни или това е само един мит, който трябва да разбием.

5 съвета, които ще ви помогнат бързо да се отървете от биреното коремче

Какво казват експертите?

Доктор Маурисио Белтрамели, специалист в областта на храненето, споделя, че не самата бира е виновна за натрупването на килограми, а проблема с умерената ѝ консумация.  В сравнение с други напитки като ябълковия сок или млякото, бирата има сходно съдържание на калории. Но ключът е в умереността - като с всичко в живота.

бира

Каква е истината?

Изследвания от Института по човешко хранене в Потсдам и други учени, които анализират навиците за пиене на бира, показват, че умерената консумация не е причина за натрупване на мазнини в коремната област. Факторите като наследственост и общи навици за хранене играят по-голяма роля в това.

4 ефикасни метода да се отървете от биреното си коремче час по-скоро

Въпреки че бирата може да бъде стимул за апетита и често се консумира със солени или мазни храни, ключът е в правилното балансиране на храната и умерената консумация на напитката. Както споменава и д-р Белтрамели, диетолозите са най-добрите експерти за консултиране във връзка с тези въпроси.

Така че, дали бирата наистина ни прави по-дебели? Всичко зависи от това как я консумираме. Умереността е ключът, когато става въпрос за това, дали ще се напълнее от бирата или не.

Важно: Статията има информативна цел. По въпросите, повдигнати в нея, се обръщайте винаги към диетолози-специалисти!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес