Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Психолог: Позата, в която спите издава характера ви

16 август 2024, 06:00 часа

Личностните тестове са интересен начин да откриете нещо ново за себе си. Чудили ли сте се някога какво разкрива позата ви при сън за вас? Въпреки че изглежда незначителен, начинът, по който спите, може да предложи изненадващ прозорец към вашата личност и социално поведение. Изследователят на съня Самуел Дънкел се задълбочава в тази завладяваща връзка в книгата си „Позиции за сън“, като предполага, че „начинът, по който спим, е начинът, по който живеем."

Вижте още: Психолози разкриват трик: Как да накараш някой да се влюби в теб за 4 минути?

Ако спите по гръб

Ако спите по гръб, имате невероятна личност. Вие притежавате тиха сила. Вие сте склонни да бъдете фокусирани и решителни в начинанието си. В живота се движите уверено, като избягвате ненужни драми и конфликти. Презирате да плетете мрежа от лъжи. Да се ​​отдадете на несериозни клюки или да общувате с хора, които не отговарят на стандартите ви, никак не ви привлича. Давате приоритет на личното израстване и психическото благополучие, търсейки преживявания, които обогатяват душата ви.

Поставяте високи очаквания към себе си и към другите. Вашата интроспективна природа крие вашите мисли, така че наблюдавате и анализирате повече, отколкото реагирате. Водени сте от непоколебим оптимизъм и желание за интензивни житейски преживявания. Имате магнетично привличане и силна личност. Животът е кралско приключение за вас. Копнеете за истории и спомени.

Вие избирате кариера, която ви позволява да използвате вашите социални умения и харизма. Вашата убедителна природа, способност да се свързвате с другите и силни комуникационни умения ви правят отлични за позиции в продажбите и маркетинга, управлението, връзките с обществеността и комуникациите.

В любовта вие сте подкрепящ и лоялен партньор. Можете също така да бъдете властни и взискателни понякога. Обичате да сте сами и обичате да вземате собствени решения. Имате положителен възглед за живота и вярвате в най-доброто. 

Ако спите по корем

Ако спите по корем, вие сте човек, който кипи от живот. Вие сте игриви, отворени за нови преживявания и винаги в настроение за добро прекарване. Вие сте директни и ясни в общуването си. Вашата честност може да изглежда груба понякога, но това е просто вашият начин да пресечете шума и да свършите нещата.

Вижте още: Паник атаки и депресия - защо високият интелект обрича на провал

Имате изключителна яснота относно вашите желания и стремежи и ги следвате със свободен дух, необременени от излишни усложнения. Изследователят на съня Самуел Дънкел предполага, че хората, които спят на стомаха, може да са импулсивни, несигурни или лишени от самочувствие. Жадувате за контрол и ред. Конструктивното справяне с критиката може да бъде предизвикателство за вас. С малко самостоятелна работа обаче може да успеете да овладеете изкуството да прикривате подобни уязвимости. Животът е чаша наполовина пълна за вас и вие изразявате огромна благодарност за всичко, което имате.

Вашият независим характер, желание за поемане на рискове, приключенски дух, любов към физическата активност, изразителна личност и желание за внимание ви правят отлични за работа в областта на предприемачеството, армията или правото, лека атлетика, спорт, сценични изкуства и т.н.

Внасяте много енергия и вълнение в отношенията, много сте страстни. Може да се наложи да работите върху това да бъдете по-гъвкави и да правите компромиси. Понякога можете да се държите като упорито дете.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес