Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отслабвайте по американски начин: 3 нови ефективни диети

22 май 2024, 09:22 часа

В непрекъснато променящия се свят на диети и здравословен живот не е изненада, че се появяват нови тенденции и подходи към храненето. Америка, която винаги е в челните редици на модата и иновациите, има няколко нови диети, които набират популярност.

3 нови американски диети, които работят

·       Антихранително-снобска диета

Това е по-скоро философия на храненето, отколкото просто диета. Известният учен д-р Мехмет Оз излезе с идеята, че правилното хранене не трябва да е скъпо. Той твърди, че замразените и консервираните храни могат да бъдат също толкова здравословни, колкото и пресните им аналози. Основното нещо е правилната обработка и избор на продукти с минимално количество добавки. Тази диета има за цел да направи здравословното хранене достъпно и лесно за всеки.

Диета със салата - ето как се прави

·       Диетата с ниско съдържание на въглехидрати

Д-р Сю Шепърд формулира тази диета с цел подобряване на метаболизма и здравето на стомаха. Тя предлага да премахнете от диетата си храни, съдържащи въглехидрати, които насърчават ферментацията и причиняват подуване на корема. В резултат на това елиминиране можете да се отървете от синдрома на раздразнените черва и да получите плосък корем. И въпреки че всеки човек може да има свои собствени индивидуални задействащи храни, има общ черен списък, който включва храни като зеле, мляко, ябълки и гъби.

·       Диета с пет храни

Тази диета, предложена от Синтия Сас, започва с петдневно ограничение, по време на което ядете само пет храни: спанак, малини, бадеми, яйца и кисело мляко. След това постепенно се добавят други храни, докато вашата диета стане пълноценна и разнообразна. Основната цел на този начин на хранене е не само да отслабнете, но и да се научите на правилния подход към храненето и активния начин на живот. Редовното хранене, балансът на хранителните елементи и използването на естествени подправки играят важна роля в този подход.

Всички тези диети имат свои собствени характеристики и предимства и изборът на правилната зависи от вашите индивидуални цели и нужди. Основното нещо, което трябва да запомните е, че ключът към успеха на всяка диета е умереността, разнообразието и здравият разум.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес