Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Остарели модни тенденции, от които трябва да се отървете през есента и зимата на 2024-2025 г.

14 октомври 2024, 11:30 часа

Модата винаги се променя и всяка есен и зима носи със себе си нови тенденции, измествайки остарелите. Дизайнерите предлагат свежи идеи, а модните критици посочват онези елементи от гардероба, които вече не са актуални. Сезон есен-зима 2024/25 също има своите антитенденции, от които е по-добре да се отървете, за да не изглеждате демоде.

7 неща, от които трябва да се отървете незабавно този сезон

1. „Грозни“ обувки

Още: Топ 6 на модните щампи през есента и зимата на 2024-25

Обемни маратонки, ботуши с геометрични пръсти и грозни обувки най-накрая напускат модните подиуми. Тези масивни и крещящи елементи от обувките отстъпват място на по-лаконични и елегантни варианти.

Те се заменят с класически модели с изчистени силуети: ботуши със заострен или тъп нос, минималистични ботуши с тънък ток. За тези, които обичат маратонки, заложете на изчистените класически  модели.

 

2. Пера

Още: Какви видове палта не трябва да носят момичетата с нисък ръст?

Моделите с пера отдавна красят рокли, жилетки и дори дънки. Това беше тенденция, която доминираше в празничните колекции, но сега нейното изобилие доведе до умора сред феновете на модата. Перата остават на заден план, а тяхното място е заето от артикули в стил бельо - копринени ризи, слип рокли и блузи с дантелени краища. Тези части придават изисканост и сексуалност на външния вид, като същевременно запазват елегантност.

 

3. Ботуши с груби подметки

Грубите обувки с масивни тракторни подметки са на мода вече няколко сезона подред, но през 2024/25 г. дава път на по-женствените варианти. Жокейските ботуши с кокетна платформа и котешки ток се превърнаха в нов фаворит. Тези модели не само визуално отслабват краката, но и придават лекота и изтънченост на всяка визия.

Още: Всичко, което трябва да знаете за цветния тип “Пролет”

 

4. Овърсайз

Овърсайзът, който някога завладя всички модни пространства, започва да отстъпва място на по-вталените и изчистени силуети. Широките дрехи излизат от мода, а новият сезон избира дрехи, които изглаждат фигурата ви, като същевременно запазват удобството. Но не трябва напълно да се отказвате от удобните неща - изберете спокойни опции с права кройка, които ще осигурят свобода на движение и ще изглеждат стилни.

 

5. Микро чанти

Миниатюрните чанти губят своята актуалност. През сезон есен-зима 2024/25 модата гравитира към практичните и функционални аксесоари. Меките, големи чанти от естествена кожа или велур в нюанси на тъмен шоколад са това, което ще бъде на мода. Те са не само удобни за носене, но и придават завършеност и стил на всяка визия.

 

6. Карго панталон с големи джобове

Широките карго панталони с масивни джобове, така популярни някога, също напускат модните редици. Те се заменят с класически модели панталони с висока талия. Тези панталони запазват елементи на свобода, но изглеждат по-изтънчени и елегантни, без да претоварват визията с ненужни детайли.

 

7. Мокасини с масивна подметка

Обувките с тракторни подметки също остават в миналото, отстъпвайки място на по-кокетните и елегантни модели. Мокасини с малка платформа или ток са чудесен заместител. Тези опции за обувки ще ви осигурят комфорт, но добавят лекота и изтънченост към визията ви, карайки краката ви да изглеждат по-тънки.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес