Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обсебена ли си от бившия си?

23 август 2022, 06:55 часа

Започна ли вече да забравяш как точно изглежда той? Или тайно си запазила негова дреха, която прегръщаш вечер, когато си легнеш? В тази статия ще те насочим към неща, които да се запиташ сама. Бъди абсолютно честна пред себе си! Така лесно ще разбереш обсебена ли си от бившия си или вече си го оставила в миналото.

Какъв е мъжът, с когото се виждаш, след като се раздели с бившия? Замисли се – това ще ти подскаже много. Дали той е пълна противоположност на бившия ти? А може би е негово пълно копие? Най-близо си до окончателната емоционална раздяла, ако въобще не ги сравняваш. Най-нормално е просто да излизаш с мъж, когото харесваш, нали?

А ходиш ли на местата, които сте обичали да посещавате заедно преди време? Какви са емоциите, които събуждат тези места у вас? Дали не ги посещавате на пук на себе си, въпреки че всеки път изпитвате тъга и голяма носталгия? Другият краен вариант е да отбягвате всячески тези места, да ви се иска дори в друг град да отидете, за да сте по-далеч. Най-добре ще е за теб, ако ти е все едно – когато искаш да отидеш на място, на което сте ходили заедно, просто отиваш, без никакви притеснения и вълнения!

А как реагираш, ако изведнъж много ти се прииска да се чуете или да се видите с него? Ще се поддадеш ли на  изкушението? Или осъзнаваш, че не е редно, но все пак ти е трудно да се контролираш – тогава вероятно ще потърсиш близка приятелка, която бързо да те спре и вразуми. Жените, които вече не са под емоционалния контрол на своите бивши едва ли въобще ще изпитат такова желание. Но, ако все пак го изпитат – така или иначе няма как да го направят.  Те отдавна са изтрили всички негови телефони, а в социалните мрежи е блокиран във всички възможни профили.

Още нещо, което е показателно за това доколко си успяла да се откъснеш от бившия е реакцията на семейството и приятелите ти, когато заговориш за него. Ако те подкрепят и всички подчертавате колко по-щастлива си, откакто не си с него, това е прекрасно, на правилен път си. Но може и да изглеждат загрижени и да те питат дали не си го срещала скоро – това значи, че виждат, че той все още има власт над теб. Най-лошият вариант е ти да продължаваш да защитаваш ужасното му поведение пред тях, с което да ги вбесяваш.

И последният въпрос, на който трябва да си отговориш, за да се ориентираш дали си още обсебена от бившия си – какво запази от него като сантиментален спомен – писма, подаръци, снимки…?

Ако пазиш всичко, очевидно то /и той/ продължават да са важни за теб.  Ако пазиш само някои неща, които са ценни за теб, защото притежават финансова стойност или снимки от места, които сте посещавали заедно, но просто защото обичаш снимките – това е напълно приемливо. Всъщност – това е най-доброто и говори, че бившият ти просто вече не е фактор за теб. А ако си изхвърлила всичко… Е, пак е по-добре, отколкото да пазиш всичко!

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес