Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нужно ли е да миете лицето си 2 пъти на ден?

18 януари 2021, 12:51 часа

С всички съвети и трикове за красота, наистина е трудно да се установи кое твърдение е логично и вярно и кое не съвсем. Действа ли ретинолът като магия? Витамин С наистина ли изглажда фините линии? Може ли измиването на лицето два пъти на ден наистина да избистри тена и да даде блясък? Нека се съсредоточим върху последния въпрос, който много хора си задават. Ако не излизаме навън толкова, колкото преди, необходимо ли е да почистваме кожата си два пъти на ден?

КАК ДА ЧИСТИТЕ УШИТЕ СИ ПРАВИЛНО

Според редица дерматолози, дори ако ограничавате излагането си на външни елементи, измиването на лицето два пъти на ден винаги е добра идея. Сутрин премахвате мъртвите кожни клетки след сън, докато почистването преди лягане служи като начин за премахване на грима и производството на себум. И сега вкарваме едно уточнение - сутрешното миене е добре да бъде тампонче с мицеларна вода и изплакване, без никакъв измиващ продукт.

Ако имате чувствителна кожа, най-добре е да избягвате горещата вода, която уврежда кожата ви и влошава екземата и розацеята.

Мария Василева
Мария Василева Отговорен редактор
Новините днес