Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма да повярвате какво се случва, ако добавим щипка СОЛ в млякото

27 септември 2021, 09:42 часа

В почти всеки един хладилник може да бъде открита кутия с прясно мляко. Този продукт е обичан от малки и големи и бива консумиран както директно, така и след термична обработка.

За съжаление обаче прясното мляко не е от най-трайните напитки, освен ако в направата му не са включени прекалено много стабилизатори и консерванти.

Какво можем да направим, ако не искаме прясното мляко да се вкисва?

Ще ви споделим за един трик, който бива използван от хиляди домакини по цял свят. Сигурни сме, че ще си служите с него многократно и по този начин ще спасите млякото и ще го направите по-трайно.

Когато отворите капачката на кутията, от вас се изисква да добавите щипка сол към съдържанието и нищо повече. Това е всичко.

Истината за прясното мляко, която ще ви ШОКИРА

Знаете, че солта представлява естествен консервант и дезинфектант. Само една щипка е напълно достатъчна, за да може млечният продукт да е свеж за двойно по-дълго време.

Този трик позволява да бъде прилаган както с калиева, така и с хималайска сол. Ефектът ще е един и същ. Препоръчително е да правите това, ако задържате вода или пък имате проблеми с кръвното налягане.

Опитайте и няма да останете разочаровани. Прясното мляко ще е дълго време годно за консумация!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес