Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Необясними случаи на безследно изчезнали хора

20 април 2022, 18:30 часа

В историята са познати немалко случаи на загадъчни изчезвания на хора, някои от тях по най-невероятен начин.

Парашутният скок на Д. Б. Купър

Похитителят на самолети Д. Б. Купър се сдобил с особена популярност, след като извършил обир. Щом получил исканите 200 000 долара, той скочил от самолет „Боинг-727“ с парашут. Скокът бил направен от височина 4 км в Орегон през 1974 г. Независимо, че го издирвали хиляди хора, обирджията не бил намерен.

„Прозрачният“ Дидерици

През 1815 г. един слуга на име Дидерици влязъл в банка, за да изтегли парите на своя покоен господар, като се престорил на него – облякъл дрехите му и се гримирал старателно. Обаче неговият простичък план се провалил. В съда измамникът бил осъден на 10 години затвор.

В протоколите на затвора е записано, че когато Дидерици излязъл на разходка заедно с други затворници, се случило нещо необяснимо. Затворникът бавно започнал да става невидим и накрая просто се разтопил във въздуха. От него не останало нищо освен оковите. Това станало пред очите както на надзирателите, така и на затворниците. Всички единодушно твърдели, че Дидерици постепенно станал прозрачен, докато напълно изчезнал. Всички опити на следователите да разнищят този случай се провалили. Затворническите власти прекратили разследването и обявили, че всичко станало по „Божия воля“.

3-те най-големите мистерии, за които никога не сте чували

Загадъчните ескимоси

През месец ноември 1930 г. след продължителен поход ловец на име Джо Лебъл се озовал недалеч от познато му селище на ескимоси, които живеели на брега на езеро. Той решил да потърси подслон за нощувка. Обаче някогашното процъфтяващо селище се оказало напълно празно. Сякаш всички жители набързо напуснали домовете си и поели в незнайна посока. В една от къщите все още къкрела гозба на печката, а в друга на пода лежали недошити ръкавици, от които стърчала игла. Хората просто изчезнали по най-загадъчен начин.

Джеймс Тетфорт и автобусът

Този американец безследно изчезнал през декември 1949 г., докато пътувал с автобус към Бенингтън - там се намирал домът му. За последен път Джеймс бил видян, че спи на своята седалка. Но когато автобусът пристигнал на неговата спирка, самият Джеймс сякаш се бил стопил във въздуха без следа. Багажът му така си стоял в автобуса. Изчезването на Тетфорт все още си остава загадка.

Лейтенант Феликс Монкла

На 23 ноември 1953 г. военни радари засекли летящ неизвестен обект над езерото Мичиган. Във въздуха бил вдигнат изтребител F-89C, пилотиран от лейтенант Феликс Монкла, за да прехване подозрителното летящо тяло. Но щом изтребителят се приближил до обекта, и двете светлинки изчезнали от екраните на радарите. В 2005 г. самолетът на Монкла бил открит на дъното на езерото. Кабината му била плътно затворена – но от самия пилот нямало и следа.

Изчезването на Валентич

В 1978 г. се случило нашумялото по онова време „изчезване на Валентич”. Когато австралийският пилот Фридрих Валентич излетял, той забеляза в небето някакъв странен обект.

Летецът незабавно съобщил за това на диспечерите – и самолетът му изчезнал в същия момент от радарните екрани. Издирвателно-спасителната акция не дала никакъв резултат.

Любомир Атанасов
Любомир Атанасов Отговорен редактор
Новините днес