Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Начинът, по който носите чантата си, издава характера ви

16 юли 2015, 14:30 часа

Оказва се, че начинът, по който носим чантата си, говори много за това какво всъщност излъчваме. Какво е посланието на дамската чанта според експертите по езика на тялото?

Носите я през тялото

Най-важното за вас е да бъдете в безопасност. С чантата отпред пред тялото държите близо до себе си всички лични вещи.

Държите я с ръка пред себе си

Това издава дистанцираност. А ако хванете ръката, с която държите чантата, с другата(която минава перпендикулярно на тялото), всъщност се „заключвате“. Искате да се чувствате в безопасност и да запазите дистанцията между себе си и другите, като създадете бариера. Да хванете чантата по този начин прилича на това да грабнете възглавница, за да успокоите вътрешен емоционален конфликт или дори усещане за параноя.

Държите я в ръка до тялото си, като торбичка

Това показва, че сте доверчив човек, такъв, който по-скоро върви по ръба, вместо да се хване за сигурното. Но това виждане ви прави и лесна мишена за много недоброжелатели, които се възползват от доверчивите хора.

Не използвате дръжките, пъхате я под мишницата

Вие сте прикрита. Да носите чантата, пъхната под мишницата си, изглежда сякаш криете нещо на тайно място, където никой не може да го открие. Държите я близо и на сигурно, това казва „аз няма да допусна никого до тази тайна, дори най-близката си приятелка“.

Носите я върху предмишницата

Вие дефилирате по улицата с увереност. Напълно наясно сте със случващото се и с хората около вас. Дръжката на чантата върху предмишницата комуникира вашето усещането за сигурност.

 

източник: Beu.bg

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес