Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На коя посока е най-подходящо да спите?

17 август 2024, 08:11 часа

Животът ни се влияе от много различни фактори на околната среда. Някои философии, като например фън шуй, вярват, че сме повлияни от страните на света. Това трябва да се вземе предвид не само при избора на място в къщата за поставяне на легло, но и при избора на позицията на тялото по време на сън. И е важно да знаете на коя страна на света е по-добре да спите с главата си.

Какво казва фън шуй?

Идеалната позиция за сън е с глава, обърната на север. Тя осигурява здрав сън и здраве (физическо и духовно). Препоръчва се на двойките да спят в тази посока, ако искат да засилят привързаността си един към друг и да подобрят интимните си отношения.

В летните горещини е по-добре да легнете с глава на изток. Така ще се събуждате бодри и силни, лесно ще намирате душевен мир и хармония.

Най-полезната поза за сън

Посоката на запад е подходяща за хора, чиято работа е свързана с творчество. Тази посока не само дава вдъхновение, но и засилва сексуалността.

Южната посока е подходяща за кариеристи и хора, които мечтаят за слава. В никакъв случай не трябва да лягате с глава на юг, ако сте стресирани или депресирани. В този случай състоянието ви само ще се влоши.

Но има и междинни посоки

Североизтокът няма да ви позволи да се отпуснете, но ще ви помогне да намерите цел в живота. Дълъг сън с глава в тази посока не се препоръчва.

Северозападната посока дава силен и дълбок сън. Тази посока е особено благоприятна за възрастните хора.

Югоизтокът ще ви помогне да се отървете от комплексите и срамежливостта. По-добре е да лежите в тази посока, ако ще започвате собствен бизнес.

Югозападът ще ви помогне да намерите хармония в живота.

Въз основа на тази информация изберете подходящата за вас посока - ако искате да промените нещо в живота си, не се колебайте да се пренаредите.

Коя е най-правилната поза за сън?

Православни традиции

Православните християни имат много по-опростено отношение към въпроса как да лежим насън. Въпреки факта, че тази религия строго регулира много сфери на живота, включително домашния живот, тя не дава никакви препоръки за това по кой начин трябва да спи главата.

Напротив, тя отхвърля всякакви суеверия, като например това, че неприятностите застигат хората, които спят с краката към вратата. Да, и за фъншуй православието е крайно негативно. Да се следват такива учения според религията е грях.

Въпреки това, знаейки в коя посока е по-добре да се спи с главата на дете и възрастен, винаги може да се започне следващата пермутация, основана на тази информация. Кой знае, може изведнъж благосъстоянието ви наистина да се промени.

Ако измислите ритуал за лягане, чувството за сънливост ще започне да се появява в подходящия момент. Можете да си вземете топла вана, да слушате тиха музика, да четете книга, най-важното е да го правите редовно, за да си изградите навик. Два часа преди лягане откажете да гледате телевизия, да кореспондирате по телефона. Екраните излъчват син спектър, мозъкът го възприема като слънчева светлина и потиска производството на мелатонин.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес